Nja, det var ju ingen...

... som var schysst där direkt och ville ta tillbaka min jacka mot att jag får pengarna tillbaka... Jag får en ny, men måste skicka tillbaka den gamla, och jag står för frakten... Mycket jobb och inte gratis att skicka. Jackan är stor och rätt tung, så den kan inte gå som brev, och paket var rätt mycket dyrare... Så jag ska sova på saken... Funderar på att sälja den som den är, nån sykunnig måste det väl finnas som vill köpa den... Är nån intresserad så är den röd, storlek 40, i parkasmodell, varm och skön, men med defekt dragkedja, pris kan diskuteras.
 
Nu ska jag sova och fundera på vilken jacka jag ska ha imorron för att inte frysa ihjäl... Min Didriksson funkar, men den är så kort, så jag fryser om rumpan, och min North Bend är urtvättad och inte mycket värme kvar i... Nåja, det tar vi imorron... Tror jag beställer en annan Didriksson imorron, en lång...!
 
Nu sova! Natt natt!

Inte min dag idag...

Nope, började på förmiddagen när jag skulle gå ut. Då går dragkedjan på jackan som jag köpte för inte ens två månader sen sönder... Öglan på själva draggrejen gick av... Kunde trycka dit den, men den kommer inte sitta kvar. Så hem och leta kvitto, var rätt säker på att det inte fanns kvar, men se på fan, det gjorde det! Så imorron är det jag som ringer, och jag tänker begära pengarna tillbaka, för jag vill inte ha en likadan och riskera att samma sak händer igen. Inget direkt känt märke, jag gav 600:- för den, hade kostat det dubbla och då får skiten fanimig hålla längre än så här...! Tyvärr måste jag ringa, köpte den på Sportsoutleten i Ullared.
 
Innan jag åkte hem plingade det i telefonen att grejerna från lekmer kommit. Märkligt nog till mig den här gången, eftersom man lever på rätt liten fot, så kan man ha barnstorlek ibland. Beställt ett par vinterkängor och ett par löparskor... Packade upp, inser att de som packat grejerna är blinda, eftersom jag fått ett par kängor i fel storlek och fel färg, men det står rätt på förpackningen, puckon som jobbar på lekmer alltså, och löpardojorna funkar storleksmässigt, men det finns ingen stabilitet i dem över huvud taget och att jag ska springa el pw:a i de där finns inte på kartan, mina fotleder är dåliga sen innan, behöver inte bli sämre... Så nu har jag skrivit ett surt meddelande till dem och imorron åker paketet tillbaka!
 
Så nu måste jag leta annan jacka, har hittat ett par kandidater ikväll, får se om det blir nån av dem. Färgen var egentligen inte det jag tänkt mig, mörkblått är tråkigt, men praktiskt, och vitt är snyggt, men fruktansvärt opraktiskt... Iaf med en tvååring som hänger och klänger på en med skitiga skor och även annat som inte är så rent alla gånger... Men det lutar åt den vita iaf... Fast jag ska se vad de säger imorron först, om den andra jackan.
 
Och nu ska jag sova och hoppas på att de är schyssta imorron och låter mig få pengarna tillbaka för jackan.

Ibland känns livet lite...

... extra bra :-) Jag och N hade ett väldigt bra samtal igår kväll (läs inatt förresten, klockan var fasen nästan ett...) och kom fram till åtminstone ett bra beslut. Vad som sen händer, det vet vi inte, men det känns bra att ha pratat om det och att vi tänker likadant. Vi har en lite spännande tid framför oss :-) Och kryptisk är jag och kryptisk kommer jag fortsätta att vara. Tänkte skriva det jag skrev allra för här på FB igår, men insåg innan jag ens hade börjat skriva att en sådär 5-6 st direkt skulle fråga varför, och sen skulle jag få skit för att jag skriver A, men inte B, för livet kan ju inte få kännas lite extra bra bara för att, inte på FB iaf... ;-)
 
Sur är jag! Hade hittat en Didriksson Theron-overall till Nora, med 40% rabatt på en web-butik, gissa två gånger om jag hann få med en...? Nej, när jag skulle beställa hade den sänkts 10% till och då hade det väl bara svischat till kan jag tro, så var de borta. De hade bara strl 80 kvar och det har hon ju nu, det lär hon ju inte kunna ha nästa år... Har kollat runt lite på andra, men dels så är de dyrare och sen finns inte den modellen... Hittat en annan overall från NameIt på lekmer, men jag vet inte riktigt... 3000 i vattenpelare är inte mycket, inte för en aktiv unge som Nora... Så jag avvaktar lite, tror jag. Fast sur är jag! Gjorde ju ett sånt klipp med hennes tvådelade Didrikssondress som hon har i år...
 
Ska försöka sälja av lite kläder i veckan, tänkte jag. Bl a en overall som jag köpte av en tjej förra vintern, som var förstor då, Nora gillar den INTE, och jag kan förstå henne. Är lite av en bebismodell, och det blir väääldigt mycket löst tyg i ryggen... Sen ett par Nova Star-chinos som hon aldrig använt, modellen passade inte henne. De är aldrig använda, bara tvättade. Får se vad jag mer kan hitta i gömmorna :-)
 
Nu ska jag beställa mig två par skor, från lekmer faktiskt. Vinterkängor och löparskor till det facila priset av 579:-, 50% rabatt på bägge, tror jag. Ibland är det helt ok att leva på liten fot ;-)
 
Natti natti!

Det bara bubblar...

... ord, meningar och funderingar ur den där lilla skruttan, som just nu ligger i sin säng och sover sött. Igår var hon med mig på toan (ha, glöm att man får gå på toa i fred...), och efter att ha försökt sätta på vattnet och trycka på tvålpumpen, så hittar hon den lösa toapappersrullen, "titta mamma, här är pappersrullen..." kommer det sen. Hallå, när sjutton har du hört nån prata om pappersrullen...? Och när lärde du dig säga det? I helgen satt vi och läste, och i en av böckerna var det en elefant, "mamma, elefanten har snabel..." Ja, det har den, och när snappade du upp det då?? Alltså, hon är så jäkla vetgirig, så jag hinner inte med.
 
Hon älskar att pilla med surfplattan. N har lagt hennes appar på en egen sida, hon kan inte låsa upp den än, men snart kan hon garanterat, var så säkra, men bara någon låst upp den åt henne, så bläddrar hon snabbt fram sin sida och startar det hon ska göra. Likaså på min telefon, och den kan hon (tyvärr) låsa upp själv... Ungen är 2,5 år och snart är hon duktigare än mig på tekniska prylar...
 
Ikväll rotade jag fram min zumba-skiva till kinectet, var tvungen att ta tag i mitt liv igen och röra på mig. Åkte visserligen pulka och gick en kort promenad i eftermiddags, men kroppen ville mera. Körde några låtar och blev sjukt svettig, kändes skitbra. Nora älskar att köra kinect, så hon dansade på, hon med :-)
 
Har inte lyckats låta bli godiset sen förra veckan nån gång, dumt att köpa hem, men var så jäkla sugen i fredags att jag inte kunde stå emot. Köpte alldeles för mycket, det finns fortfarande kvar, men igår och idag har det gått bra. Ätit riktigt bra idag, gröt och knäckebröd till frukost, ägg, keso och grönsaker till lunch och kyckling och ris till middag. Avslutade med knäckebröd med ägg och keso nu ikväll, så nu ska jag bara torka håret, så ska jag hoppa i säng. Plåstra om min tumme också, som sprack förut, satans vinter och kyla som ska misshandla mina händer...!
 
 

Vad är det här?

I våras, när jag började ta tag i mitt liv igen och jobba med vikten, då var det bara "nä, nu får det vara nog! Så här vill jag inte ha mitt liv!". Nu... vart fasen ska jag börja? Är jag sugen på choklad så tar jag ett par bitar, är jag lite kvällshungrig slänger jag ihop ett par knäckebröd med alldeles för mycket smör och pålägg... Jag måste skärpa mig! Är på väg åt helt fel håll. Ny resa bokad till hösten och de överflödiga kilona ska bara bort tills dess, så är det bara! Hade ca 2,5 kg kvar i september när vi åkte i fjol. Jag grämer mig inte över dem, absolut inte, för jag var nöjd över att inte ha mera kvar, men sen efteråt... När latmasken aldrig kröp ur och jag gjorde aldrig nåt försök att jaga ut den heller, det är jag sur på mig själv över...
 
Jag skyller inte på snön, det gör jag verkligen inte, men jag var så sugen på att börja springa lite smått, att cykla lite, men när vägarna är glashala, så vågar jag inte springa, mina fotleder är alldeles för glappa, och eftersom jag är ganska otränad, så har jag heller inte så mycket muskler som hjälper dem just nu... Ytterligare ett skäl till att börja röra sig mera... Har ont i ryggen från och till, eller rättare sagt blir trött i ryggen och då belastar jag fel och då får jag ont. Där har vi ett skäl till att fortsätta röra på mig. Cykla kan jag ju bara glömma, så det tänker jag inte ta upp... Så jag SKA ta tag i min träning, men först ska jag börja jobba på kosten. Jag vet vad jag måste göra, så det är bara att ta tag i sitt liv och utesluta vissa saker igen. Var ganska duktig precis efter nyår, gjorde en liten kickstart där faktiskt, men nu är det bara bedrövligt. Tänkte att om jag skriver det här, så är det iaf nån mer som läser det, och kanske kan fråga lite då och då hur det går, och då skäms jag ju om jag inte gör något.
 
Gjorde en så klantig grej igår, att jag knappt ville tala om det för kollegorna när de frågade vad jag gjort på handen för att jag var så omplåstrad...En julstjärna i metall tyckte det var en bra idé att trilla i golvet när jag skulle ta ner den, men eftersom jag skulle fånga den just då, så hamnade den i min handsida istället... Blödde liiite (läs rätt mycket, läs rannblödde), och om nån vetat vad jag gjort just då, så kanske någon talat om för mig att en sjukvårdskunnig kanske skulle kolla på det, men nu var det ingen i närheten och jag plåstrade om mig själv. Tog ett tag innan det slutade blöda, och ont som satan gjorde det, men idag glipar det inte iaf och jag har undvikit att blöta ner det, så det ska nog fixa sig det här också :-)
 
Nu ska jag försöka ta mig samman och sätta ihop en personlig almanacka. Dyr som skrutt, men så värt :-)

Listan 2013

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Det gjorde jag säkert, men inget så omvälvande att det är värt att minnas tydligen...
 
Vilka länder besökte du? Turkiet, kommer defintivt få fler besök :-)

Vad var din största framgång 2013? Ska väl vara att jag tog tag i mitt liv igen och gick ner mina gravidkilon. De är borta nu, men några kilon till ska försvinna, typ en fem el så, sen är jag nöjd :-)

Bästa köpet? Ska väl vara bergvärmeinstallationen som gjordes under hösten. Det kostade en del, men i slutändan kommer det bli bra, det här.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag är ganska glad för det mesta, men min familj gör mig alltid glad, mina goa kollegor gör mig också glad för det mesta :-) Och att få sjunga med min kör såklart :-)
 
Och ledsen? Nä, kan inte påminna mig att jag var speciellt ledsen faktiskt.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2013? "I like to move it" från Madagascarfilmerna, eftersom Nora älskat dessa filmer hela året och showar och dansar som sjutton till den låten. Annars är det nog Stiftelsens "Utanför Din Dörr" och "En Annan Värld". Inte för något speciellt utan för att det är dessa låtar som fastnat hos mig.

Var du gladare eller ledsnare 2013 jämfört med andra år? Nja, varken eller, tror jag, men sen jag blev förälder är alla känslor större på något vis. Svårt att förklara, det är intensivt mest hela tiden med en tvååring i familjen :-)
 
Vad önskar du att du gjort mer? Inte lagt av med träningen efter Turkietresan, då hade jag antagligen gått i mål viktmässigt redan under hösten...

Mindre? Ätit... det mesta!

Blev du kär i år? Man kan nog inte kalla det "kär" efter 13, snart 14 år...

Favoritprogram på TV? Hela Sverige Bakar, Sveriges Mästerkock och såklart Grey´s Anatomy, min absolut favorit :-)

Något du önskade dig och fick? Inga stora önskningar i år.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Var hemma och firade med familj och vänner, men var även inne i stan och var med på nationaldagsfirandet i stadsparken och tittade på Noras ena kusin som drillade och. Att fylla 36 är väl ingen större sensation dock...

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att Nora sluppit alla förkylningar och febertoppar under våren, och att jag sluppit den hemska förkylningen från september till december som till slut gav min en gräslig bihåleinflammation. Efter att jag tjatat mig till penicillin (jo, jag känner fortfarande igen tecknen från min tid med förstorade halsmandlar och ständig sjukdomskänsla i kroppen), så blev ju det också bättre.

Vad fick dig att må bra? Min familj, min goa lilla tjej. Du förgyller mina dagar :-)
 
Är det något du saknade 2013 som du hoppas på 2014? Nej, jag tror inte det.

Vem saknade du? Min K, som flyttade till andra sidan landet i slutet av 2012. Vi har inte setts sen dess, inte hörts nåt vidare heller, ett sms lite då och då... :-/ Vi försöker bättra oss, men det återstår att se om vi lyckas...
 
De bästa nya människorna du träffade? Nya människor var det nog lite skralt med i mitt liv under 2013, om man inte ska räkna mig viktgruppen jag gick med i i FB, en riktigt bra och peppande grupp med massa goa människor, som hjälpt mig massor på vägen mot mitt mål :-)

Högsta önskan just nu? Jag har en hel del önskningar, och kanske en som är något starkare än de andra, men saker och ting blev så futtigt igår när jag vi fick ett väldigt tråkigt besked på jobbet. Det handlar om en av våra föräldrar och jag vill inte skriva mer om saken, men ibland är det viktigt att ta vara på de små sakerna i livet... Dock har jag önskningar, som att vi ska få vara friska och må bra, att vi ska ha det bra ekonomiskt och sen har jag några större önskningar också, och en speciellt, men den behåller jag för mig själv ett tag till ;-)
 
Listan hittad och "snodd" från Annika Herlitz :-)

Hur ska det gå?

Hur sjutton ska vi lyckas vända tillbaka till jobbtider efter den här lååånga och lata ledigheten? Nora somnade för typ 20 min sen... Visserligen har hon haft ont i magen i em och det störde henne lite även ikväll, för hon var trött redan vid 21, men sova skulle hon inte... Tur att N jobbar em kommande vecka, så det blir lite  mjukstart för henne. Dessutom jobbar ju jag bara tisdag och sen ledig onsdag igen. Och N är ledig på fredag, så hon behöver ju bara vara på fsk tis och tors.
 
Jag brukar inte ha nån vidare jobbångest efter semester och längre ledigheter, men helt plötsligt har jag det... Jag vill inte jobba! Jag vill gå här hemma och skrota med familjen. Säkert skulle jag tröttna på det med, men jag känner bara att jobbet drar igång med dunder och bra direkt, där är det ingen soft start... Och jag orkar inte! Nä, jag orkar inte ens skriva... Det kommer bli bra när jag väl är där, det vet jag, men just nu... näe!
 
Och så ta tag i livet igen! Bort med socker och onyttigheter, resa i år igen i september, då SKA jag har nåt mitt mål, var ju så nära i höstas, men nu har jag tappat allt, tror jag. Jag vet vad jag måste göra och jag har börjat, nu ska jag bara fortsätta också! Det har gått förr och det ska gå igen!
 
Men nu ska jag försöka komma i säng, inte så trött, men kan läsa lite och hoppas John Blund snart är på ingång, jag måste också försöka vända tillbaka dygnet...

RSS 2.0