Hmm...

... Så mycket tankar som började snurra helt plötsligt... Jag som tänkte ha en lugn kväll, skriva lite kanske, stryka kläderna till morgondagens fotografering. Är väl bäst att se någorlunda ok ut iaf. Och helt plötsligt fick hjärnan frispel och började slänga iväg den ena tanken efter den andra... Nåja, det är inga tunga tankar, bara... fundersamma.
 
Har ont i halsen och har haft feber i helgen. Har nog haft lite feber idag med, men tyvärr blir det ingen feberfri dag hemma, och inte har halsen blivit bättre heller, och jag går emot mina principer med att jobba imorron, men jag träffades av en utslängd kommentar av någon i förra veckan och även om den kanske inte var så illa menad och antagligen inte riktad till mig, så blev jag ändå träffad... Trist och personen som slängde ur sig det sjönk mycket i mina ögon. Tyvärr är väl det här lite vardag iom att Nora verkar åka på en hel del smetor, något som jag räknat med, för så är det ju oftast med mindre barn som börjar förskolan, och det trodde jag väl kanske att andra hade förstått också, men det verkar inte som det... Jag tar väl det största VAB-ansvaret för vi förlorar minst på det, och det måste ju vara vårt val. Det är ju heller så att jag är hemma i onödan... Men, men, det får väl vara med det. Jobba ska jag iaf om jag så ska stupa på kuppen och på tisdag är det också jobba som gäller oavsett hur jag mår, för då har jag ett samtal, som jag absolut inte vill skjuta upp utan vill klara av så snart som möjligt.
 
Sen kommer onsdag och då hoppas jag att vi alla är friska, för då kommer Hanna och Felicia och "leker" med oss, mycket roligt, eftersom det var ett tag sen nu :-)
 
Läste ett inlägg på fb, igår tror jag att jag såg det första gången, men då "läste" jag det inte, utan noterade bara det tråkiga som stod där. Ikväll läste jag lite mera och direkt så börjar jag fundera "vem har jag pratat med? Kan jag vara med i det där?". Nu vet jag att det inte är så, men blir så trött, både på mig själv som blir så jäkla osäker, men också på andra för att det alltid ska pratas så jäkla mycket (en del kanske tycker att jag kastar sten i glashus, men man kan faktiskt lära av sina misstag)...
 
Nora älskar att se på film, helst "Sjufarna" (Smurfarna), eller "Ako Move" (Madagaskar 3, "ako move" är lika med "I like to move it move it" som finns med däri), men häromdagen, vet inte riktigt hur så råkade jag hitta Santa Buddies och nu är det vovvarna och tomten vi ska titta på. Haha, verkar som att min dotter är lika julgalen som jag själv ;-) Inte mig emot, den är mysig och riktigt "julig". Så nu längtar jag framförallt till advent och till dofterna som hör julen till. Jag vill sätta fram stjärnorna i fönstren, tända ljus och baka saffran och pepparkaksmuffins (pepparkakor överlåter jag åt andra att baka), koka knäck sent en kväll när övriga familjen somnat (det ska göras själv, då blir de allra bäst), koka struvor och huset doftar friterat en halv vecka efteråt. Få en amaryllis att blomma till jul, vilket nog aldrig har hänt, men jag slutar aldrig att försöka (fast i år har jag ingen, kom jag på nu). Köpa galet mycket apelsiner och clementiner bara för att de doftar jul, koka tomtegröt till frukost en lördag när vi vaknat tidigt, jag och Nora, köpa gran, se N sätta upp ljusslingorna ute, se grannen göra detsamma och skratta lite åt honom för han påminner lite om Clark Griswold i "Ett Päron Till Farsa Firar Jul". Åhh, vad jag vill ha jul nu!
 
Nu ska jag försöka få ordning på morgondagen, jag börjar tidigt och har ingen lust att springa omkring och leta grejer då, så nu ska jag packa i ordning både mina och Noras grejer, ta en mugg te och sen krypa i säng.
 
Natti natti på er!

Julpirr!

Jag har julpirr! Hösten innan Nora hamnade i magen, hade jag inget julpirr alls, det var så mycket annat att julen bara kändes jobbig det året... När hon sen kom året efter blev det en annan känsla och det tog ett tag att hitta rätt i den, så även om julpirret fanns där, så var det inte alls som tidigare. Förra året hade jag lite lite ångest över att börja jobba efter nyår, så då blev det inte heller sådär väldans mycket julpirr, men i år... Jag har inte börjat lyssna på julmusik än, men det är bara en tidsfråga, däremot har Nora och jag börjat titta på julfilmer. Hon ville se på "vovvar" häromdagen, men när jag körde igång 101 Dalmatiner såg hon grym ut sa ett mycket missnöjt "nä". Det är den enda filmen med hundar hon brukar se, så jag fattade ingenting, och det gör jag fortfarande inte. Hur eller som så gick jag igenom filmlistan med barnfilmer, hittade en mapp som hette "julfilmer" och så kom jag på "Santa buddies", och den gick hem hos lillfis. Så nu har vi säkert sett den fem ggr redan sen i onsdags typ. Nu är hon dessutom sjuk, så nu hinner det väl bli ett par gånger till...
 
Känner att tiden fram till jul bara kommer svischa till, så är vi framme vid advent. Ledig kommande helg, åker till Stockholm med jobbet helgen efter, förhoppningsvis en date med vänner helgen efter det, ev födelsedagsfirande andra helgen i nov och sen är ju typ halva november gången, och då är det bara tre veckor kvar tills vi åker till Ullared och julshoppar :-)
 
Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra med bloggen, antar att den får hänga kvar ett tag till. Blir det inte så mycket uppdaterat kan ni ju alltid kika in på tipsochnyttigheter, kan hända att det uppdateras mera där.
 
Nu tandborstning, sen sängen!
 
Kram och god natt!

RSS 2.0