Jag lever fortfarande!

Egentligen sitter jag och totar ihop typ ett blogginlägg om dagen, men jag kommer ju aldrig till att skriva ner dem... Någon, hon heter visst Nora, har tagit över mitt liv. Kräver uppmärksamhet varenda minut hon är vaken, jag sitter på toa med dörren öppen och skriker "jag är häär", om hon inte ligger på mattan bredvid medan jag skiter... typ. När hon sover, så sover jag med, höll jag på att skriva, men det gör jag inte. Då passar jag på att surfa runt, lite hänga på fb, läsa mail, svara på mail, kanske ringa, för det kan jag inte göra när hon är vaken, då blir hon avis på telefonen... Hon fattar ju att jag inte pratar med henne då... Men hon är alldeles underbar, min goa lilla jobbiga tjej. Tänkte jag skulle försöka få ihop lite vad hon kan, helt enkelt sno idén från Sofi och hennes Adam, som är född nästan samtidigt som Nora. Så det kommer inlägget handla om den här gången, Nora alltså.

Hon är nästan precis 6½ månad, ska till BVC om en vecka, men för tre veckor sen vägde hon 7010 g och var 62 cm lång, en liten fis om man jämför med andra, men hon följer sin kurva och det är huvudsaken.

Hon kan:

- rulla från rygg till mage
- ligga en stund på mage och leka med nån leksak
- roa sig i gå-bilen, inte riktigt köra än, mer än bakåt, men på gång
- sätta in nappen själv, iaf ibland
- ta tag i leksaker och flytta från ena handen till den andra
- "prata", hon har en massa ljud för sig, det nya är "da"
- sitter riktigt bra, dock inte helt själv än
- sitter bra i vagnen

På gång:

- har vänt sig från mage till rygg, men blev ganska paff då det hände...
- sitter nästan själv i en kundvagn, men med "kundvagnsbälte" går det bra
- drar upp benen under rumpan och "gungar", men det är lite jobbigt än

Äter:

- Gröt/välling till frukost
- Gröt/mat till lunch
- Fruktmos till mellis ibland
- Middag
- Mellis fruktmos el frukt/yoghurt
- Välling till kvällen/natten

Hon är en ganska sparsmakad dam, så mer än en halv stor burk går inte i, och sen lite fruktmos. Hon är kinkig med vattnet, men det går bättre. Vill inte ge henne dryck med smak, för då är risken att hon kommer strunta i både maten och vattnet sen. Hon äter nästan en portion gröt och ibland lite fruktmos oxå. Ersättningen ratar hon helt, vägrar äta mera när hon upptäcker vad det är i flaskan.

Hon har blivit lång, tycker jag. Får se vad de säger på BVC på tisdag, om hon går upp som hon ska nu när hon äter nästan enbart mat och gröt, lite svårt att få i henne mellanmål om dagarna och ändå äter hon inte så stora portioner mat...

Använder strl 4 i blöjor och igår fick jag maila Libero, då jag upptäckte att ett helt paket saknade fästremsa där man sätter kardborreflikarna. Blöjorna funkar, men går upp väldigt lätt och sitter inte så bra. Ska skicka in en blöja och mina kontaktuppgifter, så får vi se vad de säger. Ersättning skulle jag få iaf, men lite tradigt eftersom det var sista paketet... Idag är nya inhandlade, både på Lidl och Maxi, så nu klarar vi oss ett tag.


Nu ska jag göra mig klar för natten och sen ge Nora nattvälling, sen sooova. Blev andra planer imorron tyvärr, men men... Hoppas på att vi får en nice dag iaf, om än inte lika nice som vi tänkt oss...

Trööött!!!

Man blir trött av att först vara på öppna förskolan och umgås och ha det trevligt, sen gå en nästan två timmar lång promenad samtidigt som man pratar, och sen hem och försöka aktivera Nora under eftermiddagen, samtidigt som man lagar mat och försöker hitta en kök under all bråte och disk. Sådär, det var väl min sammanfattning av dagen i stort.

Imorron blir det stan och handling. N ska till tandläkaren och under tiden ska Nora och jag gå på stan. Hmm... det är verkligen sånt som jag inte behöver, gå på stan alltså... Man blir ju inte direkt rik på att vara föräldraledig... Nåja, hon behöver lite byxor, lillfisen, så antar att det får bli en tur på Lindex och deras tag tre för två-ställ. Sen måste jag nog känna lite på ena Bamse-dressen oxå. Den ena fick hon i halvårspresent av farmor, men den andra... och den här bodyn är inte fel heller... :-) Behöver jag säga att jag gillar Bamse-kläderna... ;-) Bamse, Fix, Po.P, och Esprit är favoriterna, tror jag :-) Sen handlar jag ju inte enbart det, alldeles för dyrt, speciellt de två sistnämnda, men de två första blir det en del av :-)

Nu ska jag strax fixa lite välling till lillhjärtat. Hon är så duktig på att äta, så hoppas snart att vi kan få bort det här sista målet, nu äter hon bara ett mål ersättning och det är om hon vaknar väldigt tidigt, annars är det gröt och mat som gäller. Önskar bara att jag kunde få i henne lite mera vätska, för hon är så himla trög i magen... Hon har ärvt det av mig, alltid haft det problemet, men jag hoppas för hennes skull att det blir bättre när hon börjar röra mera på sig.

Nu är det strax väder på Nyheterna, sånt brukar jag vilja ha koll på, så ska kika på det, sen mat till hjärtat och sen sooova.

Natti natti!

Herregud!

Jag är med i en grupp på FB, vilken behöver vi inte prata om, men just nu gör den mig mörkrädd... För vad jag gjort mitt barn, som både gett henne K-vitaminspruta vid födseln och även två vaccinationer... Hon kommer aldrig överleva...!!! Nä, makabert skämt, det finns mycket intressant som gruppen skriver om och diskuterar och de flesta som skriver inlägg och kommenterar verkar väldigt kunniga och pålästa, men det sista blev bara droppen som fick mig att rinna över... Ska nog inte gå in där och läsa på ett tag...

Får väl vara glad att lillfisen lever däruppe i sängen...

Nu torka hår och ge henne mat, sen sova.

Natt natt!

RSS 2.0