En salig blandning!

 
Ja, det är väl vad livet består av och att det därför är så kul att leva för det mesta. Nu har det dock inte varit så himla kul. Var ju hemma en vecka med ryggont, veckan efter det fick Nora feber och var hemma nästan hela veckan. Förra veckan var vi friska och kunde jobba och vara på förskolan som vanligt. Den här veckan var febern tillbaka... *suck* Hämtade henne med 38.7 i feber i måndags, och sen blev det bara värre. I torsdags ringde jag vårdcentralen, och vi fick komma dit. Misstänkt halsfluss, rodnande hörselgångar och förhöjd crp löd domen. Proverna visar inte på infektion, men hon fick penicillin iaf, för läkaren tyckte inte att barn skulle lida i onödan. Sen ringde hon igår morse (aldrig varit med om att nån läkare gjort förut) och kollade läget, hur hon mådde, hur natten hade varit, om det tillkommit något annat och avslutade med att hon hoppades att hon blev frisk snabbt. Det blev hon, kan jag säga, för redan igår em hade vi vår vanliga lilla tjej tillbaka. Tror hon försöker ta igen det hon missat tidigare i veckan, för hon är överallt...! Idag har hon börjat äta igen också, och i em ska vi gå ut för första gången på flera dagar...!
 
Hittade nyss en blogg som gav lite perspektiv på tillvaron. En liten go tjej som blev en ängel i december förra året pga sjukdom. Jag får tårar i ögonen bara av att tänka på bilden jag såg. Så go och så glad och påminde så mycket om Nora när hon var lite mindre, och jag kan bara tänka mig smärtan, sorgen och saknaden... Det gör ont i hela mig bara av att tänka på det och jag har mitt barn kvar hos mig... Då är lite feber och halsont en fjärt i rymden... Ska krama henne lite extra när hon vaknar om en stund.
 
Död och sjukdom kommer alltid att beröra, framförallt när det gäller barn, men sen Nora kom mår jag nästan dåligt av det. Jag har blivit jättekänslig. Kanske för att jag inte bara ska skydda mig själv längre, utan även mitt barn, och vissa saker går inte att skydda henne ifrån... och den tanken skrämmer ibland.
 
Nu är hon vaken, så nu ska jag gå och krama på henne. Jag är inte färdig här, men det får bli en annan gång, eller inte alls..
 
(Och här tänkte jag lägga in en bild, men eftersom blogg.se inte vill samarbeta, så skiter jag väl i det...)
 
 

Efter en mycket...

... trevlig eftermiddag i F-holm för Nora och mig, så somnade hon i bilen när vi åkte hem, helt enligt planerna, då vi åkte strax efter 19 och det är vanlig tid för henne att lägga sig. När jag bar in henne vaknade hon, jag tänkte att hon somnar om, men inte då, blev arg, blev ledsen, jag bar henne några varv, la oss i sängen, men då vaknade hon till ännu mer och började med sina vanliga tråkiga nattningsrutiner, dvs ligga och slå och sparka på mig, och skratta när jag säger åt henne. Det resulterade i att hon åkte ner i sin egen säng, jag sa "god natt" och gick ut därifrån. Hon fortsatte hålla låda, pratade med tiger, sulade iväg nappar, blev ledsen och jag bara kände hur trött jag var, och hur irriterad jag blev, för hon var ju verkligen trött... Gick in i flera omgångar och stoppade om henne och sa "god natt", men nope, hon somnade inte... Tillslut tog jag upp henne och gick ett par varv med henne igen och så la vi oss i min säng igen, då började hon prata om banan, och jag tänkte att hon nog var hungrig, och att det var därför hon inte somnade, så vi gjorde välling, som hon åt en sådär 100 ml av, dvs inte speciellt mycket... Efter mycket om och men somnade hon iaf, men då började hon hosta istället... *suck* Vaknade till ett par gånger, men nu har hon snart sovit lugnt i 1½ timme, så hoppas natten blir lugn nu, för jag är dyngtrött och känner mig inte direkt som världens bästa mamma, hade alldeles för dåligt tålamod ikväll... :-)
 
Blev ingen hårtvätt, får köra med torrschampo imorron, och hoppas att det håller sig någorlunda under dagen, ingen maskin tvätt (jo, Noras galonställ som kunde stå för sig själv i ett hörn efter eftermiddagens utelek, men kul hade hon...), men hade tänkt köra den mörka tvätten.
 
Blev ingen lugn kväll i soffan, som jag visserligen aldrig kan räkna med numera, men det hade varit väldigt skönt just ikväll...
 
Och nu är jag dyngtrött, så ska hänga upp tvätten, tvätta av mig fejset, borsta tänderna och lägga mig, och hoppas på att morgondagen blir bättre... Jag hoppas iaf hinna hämta ut min nya mobil som kom idag, men posten kom alldeles försent, så hann inte till A-rum innan vi skulle åka till F-holm...
 
From i söndags kör jag sockerstopp för mig själv, frukt är ok, men inget godis, fikabröd, el annat onyttigt. Hittills har det gått bra, inte ens haft minsta tanke på att trilla dit. Tänkte köra april ut, men går det bra kanske jag fortsätter... Måste ju börja nånstans... Skulle börjat med lite mera styrkeövningar här hemma oxå, men det har inte lyckats lika bra, imorron är en ny dag, så då tar jag nya tag!
 
Nu sängen!

RSS 2.0