Funderar!

Ja, på massa saker. Skrev på Facebook att jag hade en funderar-dag. Genast var det några som frågade vad jag funderade på och vad som tyngde mig, och inte mig emot, tack för att ni bryr er, men bara för att jag funderar så behöver det inte vara något negativt. Den här gången handlar det mest om min födelsedag som bara är en vecka bort, och eftersom jag fyller 35, så blir det väl lite mer än en "vanlig" ojämn födelsedag... Alltså en del funderingar och roddning kring att få den i hamn.

Nora så klart, som är så himla frustrerad för att hon vill mer än hon kan. I förrgår satt hon på köksgolvet och bara vrålade av ilska för att hon inte tar sig framåt, igår och idag har det hänt massor, hon satte sig upp själv förut, har bara hänt om hon haft något att hålla i tidigare, hon står i krypställning jätteofta och gungar fram och tillbaka och hon börjar flytta på benen, men kan inte koordinera med armarna. Jag vill ju så gärna hjälpa henne, men det går ju inte, det här ju något hon måste komma på själv. Men jag fösöker ju underlätta för henne iaf och då funderar jag ju så klart på det...

Sen är det en annan sak och den är visserligen lite negativ, något som hände för ett tag sen som jag inte kan få ur huvudet. Tänker inte skriva så mycket om det, för det är fler personer inblandade, ja, egentligen är jag inte inblandad ett skit, ett dumt missförstånd och en tolkningsfråga, men iom att en annan person tolkade mig så jäkla fel och sen använde infon ganska dumt (info som inte fanns), så hamnade jag ju mitt i... Jag gillar inte skitsnack, det blir bara fel. Jag vet att jag skvallrar ibland, men jag håller mig till ofarligt skvaller numera (förr, när nästan alla vänner bodde här, då skvallrade vi både till höger och vänster och en del skitsnack blev det oxå, men tillslut blev det nog för mycket för alla, tror jag), och får jag veta saker, så för jag det inte vidare... Jag vill verkligen leva upp till mina egna tankar och om jag nån gång inte har gjort det, så brukar magen tala om det för mig, men det har den inte gjort den här gången... Och jag har en osviklig tro på min mage... Men jag kan ändå inte släppa det... Hade hoppats kunna reda ut det sista nu i veckan, men tyvärr gick inte det... Verkar iaf inte som det är några hard feelings, så jag får väl vänta ett tag till...

Nu är klockan alldeles för mycket IGEN, jag är hopplös vad gäller att komma i säng, och N förstår inte hur jag orkar. Men herregud, jag sover ju oftast minst 6 timmar per natt, beroende på vad Nora bestämmer sig för, och det klarar jag mig på utan större problem. Visst, varje natt är ju inte så, ibland måste jag ju får ett par timmar till, men det får jag ju, för då lägger jag mig ju tidigare... Nu ska jag iaf försöka sluta fundera och gå och lägga mig. Imorron ska jag laga lite ny mat till Nora och sen ska vi åka och handla till nästa helgs kalas :-)



Natti natti

Förkyld!

Tyvärr är det inte jag, utan Noraskrutt... Började i torsdags, och sen har näsan runnit konstant... Lite feber och en envis hosta, men nu ikväll verkar det som att det börjar ge med sig. Hon har sovit en halvtimme utan att jag hört henne snörvla el hosta en enda gång, igår kunde hon knappt sova för att det bara bubblade i henne... Hoppas, hoppas hon får bli frisk nu. Dessutom har hon ätit bättre idag än vad hon gjort sen i torsdags, jätteskönt.

Det är så varmt och skönt, men insåg förut att lillskrutt har alldeles för lite sommarkläder, så det fick bli en beställning från H&M förut. Tyvärr var det ganska urplockat, men en klänning, ett par caprileggings och ett set med t-shirt/shorts blev det iaf, och en vit solhatt. Det har hon dåligt med. Själv skulle jag väl oxå behöva fräscha upp min garderob, men eftersom vikten varken går upp el ner, så är det inget kul att handla till mig... Det brukar bli lite lättare när det blir varmt och skönt, så nu kanske jag kan ta ett ryck igen. Har en liten plan som jag tänkte genomföra till semestern. Håller nog tyst om den så länge tills jag ser om den fungerar. Sjösatte den idag, och än så länge har det gått ganska bra... ;-) En HEL dag ;-)
 
Mamma har varit här och fikat en sväng nu ikväll, pappa är kvar i F-holm, de har städvecka. Nora blev glad att träffa mormor. Så himla mycket lättare nu när hon inte tykänns längre :-)

Lillskrutt blev 9 månader för 11 dagar sen. Det märks, hon har alltid varit nyfiken och framåt, men nu märks det ändå mer, framförallt på alla ljud hon har för sig, daddar och babbar och jejjar och hejjar mest hela dagarna ;-)
Hon äter nästan bara åttamånadersmat, de sexmånadersburkar vi har kvar är favoriterna, hon har fått egna bestick, men än så länge kladdar hon mest, men man måste börjar nånstans.
Hon sitter obehindrat och idag började hon så sakteliga att flytta på sig, men det var nog mer tur än skicklighet... ;-) Tror dock inte att det blir krypning, för just nu gör hon nåt jego med benen och tar sig framåt med, än så länge går det långsamt, men kommer hon bara på knepet, så kommer det bli full fart ;-)
Vi ska sänka sängen till lägsta läget ganska snart eftersom hon börjar sätta sig upp, och då är det garanterat bara en tidsfråga innan hon tänker ställa sig upp, tror jag...
Gåbilen är inte så kul länge, hon vill hellre gå och hålla nån i händerna, det är det bästa hon vet. Ganska kul att sitta el ligga på golvet och försöka ta sig framåt oxå, men hon är fortf ganska lat... ;-)

Hon växer, som sagt. Hon var precis vaken, lite orolig, tror det är värmen, men det allra skönaste var att näsan fortf höll sig lugn, och ändå var hon lite ledsen. Snälla, låt det fortsätta att vara lugnt...

Nu ska jag gå och fixa honungste till mig, så min hals oxå håller sig lugn, känner jag...


RSS 2.0